Bel ons: 0478 – 562611
Kloosterstraat 2, Tienray Bekijk op de kaart
Omgeving

Omgeving

Tienray

Tienray is van oudsher een bedevaartplaats waar Maria en O.L.V van Lourdes vereerd worden. In 1877 kreeg ons dorp de titel “Klein Lourdes” waardoor wij ons ook het Lourdes van Nederland mogen noemen. Een titel om trots op te zijn.

Klein Lourdes en de bedevaart.

Tienray wil met haar kerk, Mariaviering en onze mooie buiten-kruisweg de mensen inspireren, een stukje beleving bieden, waar het carillon u het echte Lourdesgevoel geeft met het “Avé Maria” van uur tot uur. Mensen het vertrouwen geven dat ze hier met hun levensvragen welkom zijn, waarbij een “fietstoerist” die een kaarsje komt aansteken ons even lief is als een bus vol bedevaartgangers. Als bedevaartskerk willen we voor alle gelovigen een soort herberg zijn, een herberg waarvan de deur altijd open staat. Met de prachtige folder “Wandelroute Klein Lourdes” die in de kerk te koop is maakt u in meerdere opzichten een bijzondere wandeling

Wandelen door de omgeving.

U kunt er ook voor kiezen om te gaan wandelen door de mooie omgeving van ons dorp. Naast onze eigen wandelroute en de vele paden in de bossen kunt u ook kiezen voor de “Acht van Tienray.” Een goed bewegwijzerde route van ca. 9km die start bij voormalig Missieklooster St. Joseph (nu een Zorghotel) en die u desgewenst ook in twee gedeelten kunt lopen. De route leidt u niet alleen door de prachtige omgeving en langs vele bezienswaardigheden maar ook door het prachtige kruiswegparkje langs de “Groote Molenbeek”. Neem daar plaats op het bezinningsbankje, laat de dagelijkse drukte even achter u en rust even uit. Breng ook een bezoek aan museum “Sorghvliet” en laat u even meenemen naar het verleden.

 

Fietsen door onze streek.

Ons dorp ligt aan een knooppunt van een Fietsroute-Netwerk. Mede daardoor kunt u heel gemakkelijk vanuit Tienray per fiets de streek verkennen. Onze streek heeft voor iedereen veel te bieden. Laat u zich anders even informeren bij een van de plaatselijke horecagelegenheden of bij het “Huis van de Streek” (VVV, Steenstraat 2, in het centrum van het naburige Horst, tel 077 – 3976180). Geniet tenslotte met volle teugen van de gastvrijheid van ons dorp.