Ontdek de omgeving

Tienray

Tienray is een charmant dorp in het hart van Limburg, bekend om zijn rijke geschiedenis en spirituele betekenis. Sinds 1877 draagt Tienray de eretitel “Klein Lourdes” en is het een belangrijke bedevaartplaats waar Maria en Onze Lieve Vrouw van Lourdes worden vereerd. Bezoekers kunnen genieten van de serene omgeving en de prachtige kerk. Met talloze wandel- en fietsroutes biedt Tienray een ideale plek voor natuurliefhebbers om tot rust te komen en de bijzondere sfeer van dit bijzondere dorp te ervaren.

Natuurfoto water en bomen

Wandelen in omgeving Tienray

De omgeving is een prachtige plek om te gaan wandelen. Naast de vele paden in de bossen kunt u ook kiezen voor de “Acht van Tienray.” Deze goed bewegwijzerde route van circa 9 km start bij de kerk van Tienray. Onderweg kunt u genieten van mooie natuur en historie. De route loopt langs historische punten zoals De Kluus, het R.K. Vakantiehuis Sint Anna,
het station en de oliemolen. Maar in bedevaartsoord Tienray ontbreken
natuurlijk ook de tekenen van het Rijke Roomsche Leven niet zoals het
klooster, de kerk en de buitenkruisweg. In de kerk kunt u de lourdesgrot en de kunst van onder andere Charles Eijck bewonderen.

Daarnaast is een bezoek aan museum “Sorghvliet” een aanrader. Laat u meenemen naar het verleden en ontdek de rijke geschiedenis van Tienray en zijn omgeving.

Of u nu een echte wandelaar bent of gewoon wilt genieten van een rustige wandeling, Tienray biedt voor ieder wat wils. Kom en ervaar de serene en inspirerende sfeer van onze wandelroutes.

Tienray ligt ook op de route van de beroemde 20e etappe van het Pieterpad, Nederlands bekendste langeafstandswandelpad. Deze etappe voert wandelaars door het schilderachtige landschap van Limburg en biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en culturele bezienswaardigheden.

Klein Lourdes en de bedevaart

De kerk van Tienray, de Mariaviering en de buiten-kruisweg vormen het hart van deze bedevaartsplaats. Bezoekers kunnen de inspirerende sfeer van de kerk ervaren, waar het carillon elk uur het betoverende “Avé Maria” speelt, en een gevoel van rust en devotie verspreidt. Deze unieke ervaring biedt een stukje van het authentieke Lourdesgevoel.

Of u nu een toevallige fietstoerist bent die een kaarsje komt aansteken of een bedevaartganger met een bus vol medepelgrims, iedereen is welkom in Tienray. De bedevaartskerk fungeert als een gastvrije herberg, een plek waar de deur altijd openstaat voor iedereen die op zoek is naar spirituele verdieping of gewoon een moment van stilte.

Daarnaast biedt Tienray de prachtige “Wandelroute Klein Lourdes”, beschikbaar in een informatieve folder die in de kerk te koop is. Deze wandeling neemt u mee langs de belangrijkste historische plekken van ons dorp, waardoor u op meerdere manieren een bijzondere ervaring beleeft.

Fietsen in omgeving Tienray

Tienray en zijn omgeving lenen zich ook perfect voor verkenning per fiets. Met schilderachtige landschappen, rustige wegen en historische bezienswaardigheden is er voor iedere fietser wat wils.

De fietsroute “Rondje van Tienray naar Tienray” is een leuke manier om de omgeving te verkennen! Het biedt fietsers de mogelijkheid om de prachtige landschappen en bezienswaardigheden in en rondom Tienray te ontdekken.

Na een actieve dag fietsen, is het heerlijk om te ontspannen en te genieten van een smakelijk hapje en drankje. Restaurant Eten&Zo biedt daarvoor de perfecte gelegenheid.

Dus, als je na je fietstocht trek hebt gekregen, waarom zou je dan niet lekker aanschuiven bij restaurant Eten&Zo en jezelf trakteren op een heerlijke lunch of diner?

Veel fietsplezier en eet smakelijk!

Scroll to Top